I en omröstning mellan att ta en dusch eller ett bad. Så skulle nog de allra flesta av oss rösta på ett avslappnande bad. Det är verkligen svårslaget. Då det finns så mycket roliga tillbehör och det är ett enkelt sätt att ge sig själv lite egentid. Många har dock inte plats eller möjlighet att ha ett badkar hemma. Men det betyder inte att det är kört. Med en badbalja för vuxna så kan fler få njuta av ett rogivande bad. 

Badmöjligheter för alla

Hösten gör sig påmind genom krispiga, färggranna löv och ruskigt väder. De där isiga vindarna kyler ned dig och följer till och med efter dig hela vägen hem. Det enda du kan tänka på är att tända levande ljus och krypa ned i ett varmt bad. 

När du kliver in hemma hos dig så blir du dock påmind om att du inte ens äger ett badkar. Kanske är ditt badrum för litet och trångt. Eller så står duschkabinen alldeles för stadigt och i vägen för ett badkar. Det närmsta du kommer till ett avslappnande skumbad är troligtvis när du diskar i köket. 

Du stänger dörren in till badrummet, det känns som ett nederlag. Däremot så behöver inte ett trångt utrymme längre vara ett hinder för dina badkarsdrömmar. Föreställ dig en förstorad fotbalja som du enkelt kan fylla på med varmt vatten och kliva in i. Det är helt enkelt en stadig badbalja för vuxna. Med en smidig avloppsslang som tömmer vattnet när det är dags att kliva ur. Det vore inte så konstigt om du redan skrivit till din bästa vän som är i samma sits. Det är trots allt bäst att kunna dela på frakt med någon när man beställer på nätet.

Badbalja för vuxna – Klara, färdiga, bada!

En badbalja för vuxna är en perfekt lösning för många hem. Dessutom är det en kreativ present att ge bort till en bad-älskande kompis. (som inte redan äger ett badkar). Förutom att baljan har två handtag som gör att den är enkel att flytta på när den är tom. Så har den även en tillhörande korg där det får plats tvål och tillbehör. Det går med andra ord att fästa rosettband på handtagen samt fylla baljan med mjuka handdukar och en badrock. Eller så kan du kanske lägga i lyxiga badbomber, badskum eller badankor i miniatyr. Endast fantasin kan sätta stopp för hur pompös utformningen av din gåva blir. 

Att införskaffa en badbalja är varken krångligt eller särskilt påfrestande för ekonomin. Speciellt om man jämför med att antingen behöva renovera det nuvarande badrummet eller flytta till ett nytt hem med badkar. Så fort baljan är inköpt så är det bara att ställa ut den, fylla på den och äntligen ta ett efterlängtat bad. 

Det finns dessutom fler faktorer som kan öka hur pass mysig stunden i din badbalja för vuxna blir. Passa gärna på att sätta igång lite passande musik. Förbered något gott att dricka och tänd lite doftljus eller rökelse för att höja stämningen rejält. 

Badkar, balja eller båda?

Det finns både fristående och inbyggda badkar. Det vanligaste är att de är gjorda i emaljerad plåt medan badbaljor vanligtvis är gjorda i polypropenplast. Om badrummet har ett inbyggt badkar så krävs det en renovering för att kunna byta ut. 

Då kan en badbalja för vuxna användas som ett komplement – och även här kan man vara lite kreativ. Kanske funkar den toppen att använda på baksidan av trädgården, för ett utomhusbad när vädret tillåter. Eller varför inte ta med den till sommarstugan för att kunna bada även på regniga dagar? Endast du kan bestämma hur få eller hur många badställen du behöver för att känna dig extra utvilad hemma.  Utforska Coolest.se stora soirtment av bland annat badbaljor!