Jag erkänner, jag har varit ”off the grid”, som jänkarna säger. Det var över en vecka sedan ett inlägg och ni läsare har gjort mig väldigt medveten om det här. Tack för alla gåvor och brev, särskilt för den signerade vinylen av Eddie Meduza. Jag är tillbaka. Häll upp téet, luta dig tillbaka – och ta del av min visdom om trädgårdsprodukter.

Anledningen till de uteblivna inläggen den senaste tiden är att jag var med om en otrolig upplevelse förra veckan. Sedan Ansgar lämnade mig har jag behövt göra allt i hushållet, och så också sköta om trädgården. Eftersom den jubelidioten tog med all sin trädgårdsutrustning innan hans häktningsförhandlingar har det varit tomt i förrådet. Faktum är att det var allt han tog med sig. Allt annat är kvar, mycket har jag eldat upp, mycket har jag ramat in.

Jag köpte ny åkgräsklippare i Huskvarna

Jag var därför illa tvungen att köpa trädgårdsprodukter i form av krattor, gräsklippare, lövblås och åkgräsgklippare (japp, Ansgar flydde fältet på sin åkgräsklippare).

Det finns många aktörer på marknaden, men lika många dåliga alternativ. Jag har för vana att alltid välja stabila val. Många brukar berömma den förmågan hos mig. Därför gjorde jag grundlig research och hittade precis den magiska butiken Årstad i Falkenberg. Jag satte mig i min Fiat Panda 4×4 och åkte direkt ner till söder.

Väl där förkovrade jag och botaniserade mig bland det digra utbudet och blev alldeles hänförd. Det fanns till och med mopeder. Jag fick aldrig ha moppe under uppväxten, vilket är en av mina stora trauman. Gertrud, min nemesis, fick en och åkte dagligen förbi mig och ropade ”ingen moppe – ingen livskvalitet” till mig. Dessa ord har förföljt mig, och det kändes så bra när jag år senare kunde få hennes bolag att gå under. Mer om det någon annan gång.

Sanningen stod skriven – och präglade mig

Jag köpte en åkgräsklippare (rider som det heter), en robotgräsklippare (när jag inte orkar), en lövblås (för hår och löv) och mycket annat. Det har gått bra det sista ekonomiskt, så pengar var inga problem.

Med hjälp av den kunniga personalen plockade jag ut utrustning för ett helt kompani. Eller ja, för mig enbart.

Att ta höjd för framgång är något jag alltid fått höra under uppväxten. Även om jag inte är där än, behöver jag ge mig själv förutsättningar ifall jag når dit. En väldigt flummig, men talande sanning om livet. Jag grät när jag hörde det första gången, och även senaste gången. Jag har schemalagt mina vänner att ringa mig då och då för att påminna om dessa ord. ”Ta höjd för framgång”, säger dem innan telefonen slängs i väggen. Den kombinationen hjälper mig att aldrig glömma mitt förflutna.

Motivera gärna ditt agerande – motivera väl

Jag besökte en trädgårdsbutik, det gjorde jag. Det kan du allt ta och skriva upp och om du har problem med det vänligen säg det. Jag har inte mycket övers till hemlighetsmakande och framförallt desinformation.

Agera därför nu. Berätta. Säg det till mitt ansikte – annars vidtar jag åtgärder.

Med dessa ord lämnar jag dig att begrunda och överväga ditt nästa agerande. Motivera gärna ditt agerande innan du utför det. Annars kan jag inte lova att du erhåller svar från mig i ändamålet.

Återigen – motivera gärna.