I många hundra tusen år har solen lyst starkt och försett jorden med solenergi. Solenergi som fått djur att leva, växter att blomma och människor att utvecklas. Solen är en mäktig energikälla, och tack vare de senaste teknikerna är det idag möjligt att få energi i form av el från solen. Solens strålar omvandlas till energi och detta kallas för solenergi.

Jag tror på framtiden. Jag är mån om att människor och djur på jorden ska må så bra som helst. Därför har jag och min familj valt att införskaffa oss solceller i Jönköping.

Jag har läst på massvis om solceller och solenergi för att övertala mina föräldrar. Därför vill jag dela med mig av det som jag lärt mig på min blogg. Solceller hjälper är modulerna som drar åt sig strålarna och omvandlar det till energi. Tack vare den tekniska utvecklingen är det idag möjligt att köpa solpaneler för ett rimligt pris. Även miljöfrågan idag är en stark påverkande faktor till att människor investerar i solceller. Det som gör solenergi till miljövänligt är att det är en förnybar energikälla. Det finns även icke-förnyelsebar energi i form av kol, olja och naturgas. Dessa bränslen är inte lika skonsam för naturen som solenergi. Miljöfrågan är även en central fråga i Sverige, precis som i många andra länder. Staten ”belönar” människor som väljer att satsa på solenergi och solpaneler. I Sverige är det enkelt att få solcellsstöd från regeringen. Solcellsstöd innebär helt enkelt att man får en viss summa pengar när man monterar och installerar solceller.

Finns solenergi i Jönköping?

Det som är fantastiskt är att solenergi finns överallt på jorden. På vissa ställen lyser solen mindre än på andra, och då kanske inte solceller är den bästa investeringen. Dock behöver inte solceller sol konstant för att fungera. Modulerna lagrar alltså energi som du senare kan använda. Hur häftigt är inte det?!

När vi valde att införskaffa solceller så bad vi om offerter från många företag. Vi granskade noga företagen för att se om de hade lång erfarenhet. Vi vill att ett företag med lång erfarenhet skulle hjälpa oss. Anledningen till detta var vi ville att arbetet skulle bli väl utfört. Det blev varken det billigaste eller dyraste alternativet. Priset för oss var inte det viktigaste då vi ville ha hållbara solceller.

Vi träffade även olika solcellsföretag flertalet gånger för att höra vad de hade ett säga. Jag hade även läst på mycket om solceller så diskussionerna blev mycket givande.

Att tänka på

När det kommer till solenergi finns det mycket att tänka på. Jag kan ge er flertalet rekommendationer över vad man behöver tänka på. Framförallt är det viktigt att man identifierar sina behov.

Då kan man ställa sig följande frågor;

  • Hur stor budget har jag?
  • Vilken leverantör är bäst lämpade för våra behov?
  • Hur många solceller behöver jag?

Genom att besvara dessa frågor blir valet av solceller enklare. Känner man sig osäker kan man alltid fråga ett företag som kan solenergi i Jönköping. I Jönköping fanns det inte jättemånga företag som sålde solceller. Därför kan man kontakta företag i närliggande städer. Kom även ihåg att ansöka om solcellsstöd, gör det i tid för stödet räcker ”så länge lagret räcker”.