Ovan rubrik kan vara det allra vackraste jag någon gång författat. Jag har precis köpt nya blommor från Bloms Blommor uppe i den kungliga hufvudstaden. Jag överdriver inte när jag säger att jag är hänförd, tårögd och på bristningsränsen. Detta bastanta blomsterarrangemang jag införskaffade träffade mig mitt i själen.

Ty detta blomster gjorde mig salig och varm ända in i hjärteroten. Ser ni, jag skriver till och med i poetiska termer av att bevittna dessa blommor. Jag har aldrig själv haft koll på så många olika blommor, min mamma kan mycket mer än mig. En del känner jag igen. Ser jag en maskros, då vet jag vad det är och visst kan jag sträcka mig till att med säkerhet även artbestämma gemene hundkex i rabatterna där jag bor. Längre leder inte min kompetens mig, något jag inte vill bli begränsad av.

Blommorna ersatte Dnipro-objekten

Anledningen till att jag köpte de här blommorna är att jag numera har ett helt tomt rum i mitt hem. Innan var det fullt med grejer där. Min sambo hade hela sin samling av kapsylöppnare, medan jag elegant inrett med min samling av sovjetiska arketyper. Jag åkte ner till ett ödelagt lägenhetskomplex i Dnipro och plockade för allt jag hade. Det fanns allt från tavlor till kastruller och jag ville ha allt.

Dessvärre medförde detta materiel diverse mögelskador på det rummet jag placerade allt i. Därför var vi tvungna att slänga allt och totalrenovera allting. Med nymålade väggar och parkett insatt väntade nu utfyllnad. Jag frågade då morsan om tips och fick höra om Bloms Blommor i Sollentuna. Detta fantastiska ställe hade allt vi någonsin drömt om. Jag fullkomligt blomstrade inombords av att vistas i miljön. Personalen gav mig precis vad jag behövde genom att sätta sig in i just min situation.

Det går att köpa liv för pengar

Att pryda sitt hem med blommor, växter – ja, allt vad det än kan vara är ren lycka. Rummet var dött, men sprudlar nu av liv. Tack vare mitt senaste inköp infinner sig ren och skär lycka mellan väggarna. Det är något jag inte trodde gick att köpa för pengar. Att lycka är montärt har jag aldrig riktigt trott på. Min mamma har sagt all lycka går att köpa för rätt pris, men jag har varit tveksam. Kanske kan jag äntligen förstå vad hon menar med dessa ord.

Jag tycker det är värt att betala för liv. Nya blommor är en sån sak, i Stockholm eller vart du än befinner dig.

Är du på jakt efter nya blommor, ja du måste du besöka Bloms Blommor. Det är värt en omväg!