Det har varit en otrolig september i Orust i år. Det betyder att antalet sökningar efter solskydd i Orust i september var den största någonsin. Det kan bara betyda att för första gången på väldigt länge så gick det inte bara att sitta ute i solen i september. Man var tvungen att ha solskydd till och med, i detta fall lamellgardiner. Det är verkligen inte något som händer varje år.

Tänk att behöva solskydd i Orust i september på grund av soligt väder. Det är verkligen något nytt för mig. Lamellgardinerna var perfekta för mig då jag älskar att sitta inne i september.

Hitta solskydd i Orust i september

Då de flesta butiker faktiskt har tagit bort sina solskydd i september så är det inte så enkelt. I Sverige har vi sällan så bra väder att det nämligen behövs. Men det gjorde det i år. Men då var det faktiskt inte enkelt att hitta något solskydd, speciellt lamellgardiner.

Det fanns enskilda butiker som hade kvar det på lagret men de flesta hade flyttat bort dem helt. Det var nämligen ingen som trodde att det skulle krävas lamellgardiner. Det trodde väl inte många privatpersoner heller vilket kanske gjorde att de flesta hade förståelse för detta.

Att gå ut i september och säga vilket soligt väder vi har. Är något som är så ovanligt att det knappt händer under sommaren i Sverige.

Vilket soligt väder

Så till nästa år kommer nog butikerna att ha solskydd på lager i större omfattning än i år. Men då kommer det väl garanterat regna hela september och vara svinkallt. Så att man verkligen inte vill vara ute. Det är som det brukar vara med andra ord. Självklart får vi några bra dagar även under september. Oftast känns det som att sommaren håller på att tyna bort under den månaden.

Nu ska man kanske inte klaga när det väl blir vackert väder i september. Men det är lite av en vana att göra det oavsett om det är soligt eller inte. Om det är soligt är det för varmt och om det inte är det är det för kallt. Det är lite svensken i ett nötskal.

Förbered dig i god tid till nästa år

Så för att vara förberedd nästa år kanske du ska köpa ett solskydd redan i maj. Då du troligtvis kommer ha större nytta av den under sommaren än i september. Men om du verkligen måste vänta tills september kommer det kanske eller kanske inte finnas solskydd.

Så om det blir soligt i september nästa år också. Så kanske du redan har köpt ett i maj som du kan plocka fram. På det sättet slipper du leta runt efter ett solskydd i Orust i september.

Att tänka på vid köp av lamellgardiner

Vid köp av solskydd i form av Lamellgardiner så finns det flera olika saker att tänka på. När jag väl bestämde mig för att köpa lamellgardiner så identifierade jag först mina behov. Jag kom fram till att lamellgardiner passar mig absolut bäst. Detta för att jag gillar att sitta inomhus när solen är som starkast. Min vän i grannstaden Ale tyckte att jag bör sitta ute istället. Min hud är så känslig så därför sitter jag helst inne. Men nog om det, en annan viktig fråga man bör ställa sig själv är; priset? Olika solskydd kan variera i pris, och speciellt lamellgardiner då det är populära. Det jag gjorde var att gå in på internet för att jämföra priser på olika solskydd. På detta vis sparade jag flera hundra svenska kronor. Det är ett tips från mig till er, jämför alltid priser oavsett om ni köper en bil eller lamellgardiner!

Hoppas att ni uppskattat artikeln om hur det kan krävas lamellgardiner i Orust i september. Vi hoppas att ni redan har ett solskydd. Så slipper ni leta efter ett sådant i september nästa år om vädret är desamma. Vilket vi i och för sig tvivlar på men det är alltid bättre att vara förberedd.

Både på det bästa och på det värsta.