Som jag skrev igår har jag köpt något som hjälpt mig och många andra att sova bättre.
Att kunna sova är otroligt viktigt men trots att det är så viktigt är det många som har problem med det. Något som verkligen kan påverka otroligt mycket och inte bara hur pigga vi känner oss utan även mycket annat. För om man inte kan sova, finns det även en risk att det påverkar hälsan. Något som verkligen inte är speciellt bra utan som tvärtom kan göra livet tufft och jobbigt. Väldigt mycket kan härledas från en brist på sömn och det finns mycket som kan påverka sömnen. Det kan vara allt ifrån stress till oro. Att kunna sova är en väldigt central bit av det som gör att vi faktiskt kan känna att vi orkar med dagen. För mig var det ett tyngdtäcke som jag hittade på www.qoali.com som gjorde hela skillnaden för mig.

Tänk dig att du aldrig sover, hur mycket det skulle påverka. Vad skulle man egentligen ha ork att göra om man aldrig kunde sova. Därför är det också som så att de som får en riktigt bra natts sömn också mår mycket bättre. Det är nämligen väldigt viktigt för att man ska kunna orka med och känna att man också kan koppla av. För om man hela tiden känner sig stressad kommer man inte att orka med dagen ordentligt då man säkert inte kan sova.

Vad är gör ett tyngdtäcke för sömnen?

Ett tyngdtäcke för att man ska sova bättre är något som blivit alltmer populärt. Det är också precis vad det låter som, ett täcke med insydda tyngder. Principen bakom det här täcket är att man faktiskt upplever tryck som något säkert. Ett behagligt tryck över hela kroppen ska frigöra må-bra hormoner och göra att man kan sova enklare. Det kan också göra att man faktiskt mår bättre och känner sig mindre stressad. Sådana saker som faktiskt kan vara avgörande för ens hälsa. På precis samma sätt som massage ger ett välbefinnande, ger även ett tyngdtäcke för bättre sömn det. Något som verkligen gör att man kan slappna av och njuta av sin sömn.


Att kunna sova är som sagt väldigt viktigt, för många är det dock ett problem. Det innebär däremot inte att det är ett olösligt problem utan det kan verkligen hanteras. Genom att man först och främst försöker att hantera bakgrunden tills ens sömnproblem. Om det inte fungerar eller om man bara vill få en trevligare sömn kan ett tyngdtäcke för sömnen göra underverk. Man får på det här sättet en möjlighet att verkligen kunna njuta av sin sömn och kanske till och med sova bättre.

Någon som myser med sin hund och sitt täcke.

Hur köper man ett tyngdtäcke?


Att köpa ett tyngdtäcke är inte svårt. Likt allt idag finns det gott om butiker som säljer det. Dock kan det vara svårt att hitta ett i en vanlig butik utan vanligtvis får man beställa det på nätet. Eller åtminstone hitta vart man kan köpa det på nätet. Något som gör att man ganska snabbt kan ha ett tyngdtäcke som gör att man kan sova bättre. För i slutändan måste man försöka att sova och få precis den sömnen man vill ha. Det är något som verkligen kan påverka ens hälsa och välbefinnande och samtidigt minska ens stressnivåer.

Jag brukar aldrig tipsa om specifika butiker utan man får helt enkelt söka sig fram till en bra butik.

Hur har det påverkat mig?

För mig gjorde det väldigt stor skillnad. Jag läste många recensioner innan jag bestämde mig för att köpa ett täcke. JAg var orolig för att jag skulle känna mig instängd eller nedtyngd men det har verkligen förbättrat min sömn och tack vare detta ser jag fram emot den kommande hösten som brukar ha en stor påverkan på mig. Jag tror att mina förbättrade sömnvanor kommer göra mig bättre rustad för mörka och kalla dagar och nätter.

Är det någon av er som har testat? Vad tyckte ni och vad har ni för erfarenheter. snälla skriv till mig så jag får höra era berättelser. Har det funkar bra eller har det blivit sämre? Jag tror såklart inte att detta är en universell lösning på alla sömnproblem men för mig fungerade det.