Fridens liljor och gott nytt år mina kära läsare. Året har börjar något otroligt för min del, jag är redan storkändis i Uzbekistan. Varför? Det ska jag berätta för er – ha ha ha!

Jag har alltid sett mig som lite utav en artist och kulturverkande kvinna. Genom åren har jag försökt mig på linoljefärgmålningar, kapsylsamlingar och frimärkssamlande utan någon särskild framgång. Branschen och konkurrensen är pinande hård och jag har ständigt brutits ner av konkurrensen. Det har varit lite som att ställa sig upp i en orkan, ryggen har krökts och jag har blåst iväg.

Istället har jag anpassat mig till massan, förlikat mig med brustna drömmar och sökt mig till sorgliga dagsverken med högre betalt och lägre tillförsel av harmoni. Ett sådant sorgligt liv, inte ens en inkomst av kapital kan räta ut. Sorgen överflödar och livsgnistan har sakta men säkert slocknat, förtvinat och falnat fullständigt.

linoljefärg måla
Ansgars föräldrars dödsbo.

Linoljefärg målade min framtid

I mellandagarna målade vi om Ansgars föräldrars dödsbo. Jag blev tvungen att ta tag i detta eftersom Ansi fortfarande sitter inne för ett brott han inte begått. Med mig hade jag min gode vän Hildur Qwertysson. Dagen var grå och hade inget gott med sig den heller, i mitt i övrigt väldigt grå liv. Detta tills Hildur av någon anledning fångade en strof ur min spontana målarsång jag alltid försöker få ur mig. Jag går bara på känsla.

Vi använde den här dagen linoljefärg för att bepryda väggarna. Jag sjöng då något i stil med det här.

Uti varje hus och hyyyda – med färg kan vi väggarna pryda.

Ja de ska man ha ha ha – Linoljefärg – ha ha ha.

Jag har pengar och mycket kiv – men saknar ändå ett driv.

Håll dig borta, bråka inte din tönt – det är inte lönt.

Din dvärg – jag målar över dig med linoljefärg

floweryteacup records – Linoljefärg ha ha ha – 2022 all rights reserved.

Hildur tonsatte sedan dessa rader och publicerade sedan samma dag. Det dröjde inte länge innan verket var uppladdat och utskickat till alla världens länder. Vi använde någon polynesisk tjänst för att utföra detta. Sedan var det bara att luta sig tillbaka och invänta eventuell framgång. Väggen var halvmålad och jag var van vid missöden och förödelse när jag försöker få verk att ”flyga”.

DJ Uzbek förändrade mitt liv

Ändå ringde vi konstant till radiostationer och andra etablissemang världen över. Dagarna gick och vi satt kvar i dödsbot, bedrövade efter utebliven framgång och kapitalvinst på vår fem minuter långa produktion. Det här skulle vara mitt ”break”, äntligen skulle jag bli stjärna. Efter två veckor ringde telefonen till slut. Det var tur att det äntligen ringde, då vi enbart levt på rester i Ansgars föräldrar kyl. Två dagar tidigare tömde vi den sista burken inlagd gurka.

linoljefärg måla med det, fantastiskt
DJ Uzbek IVs senaste release ”One More Golonka”. Har sålt miljontals skivor i Tadzjikistan, Kirgizistan och Uzbekistan.

Jag svarade direkt och på andra sidan hörde jag en skrovlig stämma.
– My name is DJ Uzbek IV, your song is indeed a banger, you are now a celeb in the great Uzbekistan, sade han. Det betyder på svenska att vår låt gjort oss till celebriteter i detta gudsförgätna land.

Samma eftermiddag satt vi på ett flyg till glamourösa Tasjkent. När vi kom ut från flygplatsen såg vi posters med Flowerteacup överallt. Låten hade verkligen flugit och äntligen hade min kreativa sida gett utslag även monetärt. Den uzbekiska valutan må vara svag, men kosing hade jag ändå bringat in. Hildur fick under flygresan veta att jag i smyg gjort klart att hon inte får en enda krona av mina inkomster. Det orsakade viss konflikt mellan oss, och med några fingerknäpp fick jag henne att försvinna i en skåpbil när vi landade.

Framtiden i en uzbekisk turnébuss

Min låt om linoljefärg ändrade mitt liv i grunden. Jag är nu inbjuden till Uzbekiska Let’s Dance där jag ska dansa tillsammans med en före detta krigsherre, det känns helt otroligt. Jag har väntat hela livet på den här chansen.

linoljefärg - wow alltså
Min limiterade vinylrelease, såld i blygsamma tre miljoner exemplar.

Allting har gått så fort och jag vet faktiskt inte riktigt hur min framtid kommer bli. Klart är iallafall att jag tänker mjölka ut allt jag kan av mitt kändisskap i Uzbekistan. Det planeras redan för en turné på landsbygden, och kanske kommer vi göra en spelning på Tadzjikistans största festival till sommaren.

Tills dess – frid vare med er – och glöm aldrig – Linoljefärg – HA HA HA!

Sluta aldrig drömma.

Vänligen, Emma.