Att hitta och köpa cyklar i Norrköping är inte speciellt svårt. Det finns mängder med butiker som erbjuder cyklar i Norrköping. Jag är nyinflyttad i staden och har alltid varit en person som tycker om att cykla. Jag var väldigt ung när jag lärde mig cykla och sedan dess har det varit ett gediget intresse för mig. Men när jag väl var på jakt efter att köpa en ny kvalitetscykel så var det inte svårt.

Jag började att söka på olika företag i Norrköping som säljer cyklar. Sökfraserna som jag använde för att hitta en bra och passande butik var: köpa cykel Norrköping och cyklar Norrköping. Resultaten som jag fick fram var många och de allra flesta butiker hade ett brett utbud. Nästa steg var att bestämma sig från vilket företag jag vill handla ifrån. För att göra rätt beslut så valde jag att läsa på om olika företag. En annan viktig aspekt som jag hade i åtanke var hur bra recensionerna är för respektive cykelbutik. Nedan listar jag några av de cykelbutiker som var till intresse för mig samt deras betyg på Google.

Cyklar i Norrköping – utbudet på nätet

Norrköpingstorget.se var den första hemsidan jag valde att besöka. Hemsidan har annonser på begagnade cyklar och även tillbehör. Det var enkelt att välja och vraka men utbudet var inte så stort och jag var på jakt efter en ny cykel. Jag lade märke till att hemsidan hade väldigt många annonser vilket inte gjorde upplevelsen bra för mig. På Google hittade jag inga recensioner för hemsidan.

Den andra webbplatsen som jag valde att besöka var Hagacykel.nu. Hemsidan var fräsch och snabb, det var enkelt att hitta det man letade efter. Utbudet av cyklar var brett och de hade allt från nya till begagnade cyklar. Dessvärre hittade jag inga recensioner för hemsidan på Googles träfflista, något som är en avgörande faktor för mig.

Den sista webbplatsen som jag valde att besöka var jannescykel.se. Hemsidan var snygg, snabb och enkel att använda. Det första som slog mig när jag såg webbplatsen på Googles träfflista var alla positiva recensioner. Webbplatsen hade totalt 4,7 av 5 i betyg på Google Reviews. Inte nog med det, på Facebook har butiken fått 4,9/5 i betyg av totalt 34 personer. Jannes Cykel och Motor blev därför ett självklart val för mig. Jag köpte min cykel i Norrköping hos Jannes Cykel och Motor!

Olika cykelmärken

Det finns många cykelmärken som är bra men de som jag var mest intresserad av är följande märken: Crescent, Monark Trek och Merida. Nedan har jag skrivit lite kort fakta och historia om dessa väletablerade märken.

Crescent

Crescent är ett svenskt cykelmärke som startade sin produktion året 1908. Deras fabrik finns i Varberg och där finns även ett museum. De har levererat högkvalitativa cyklar i många årtionden och när man köper en cykel från det märket, så vet man vad man får.

Monark

Även Monark är ett svenskt cykelmärke och är en del av företaget Cycleurope Sverige AB. Monark startades i Varberg 1908 och har levererat cyklar i många år. De har levererat cyklar över hela världen och har dessutom väldigt fina cyklar, i mitt tycke.

Trek

Trek är ett svenskt märke som levererar cyklar av hög kvalitet. De levereras dessutom cyklar till människor som tävlar inom sporten. Några kända personer som använder sig av Trek-cyklar är: Payson McElveens, Jolanda Neffs och Ryan ”R-dog” Howard. Deras cyklar är specialtillverkade och är lite dyrare av en anledning, dess höga kvalitet och senaste teknologierna.

Min cykel

Valet blev i slutändan en fin klassisk citycykel från Crescent. Modellen heter TOVE och har 7 växlar och färgen är svart. Det är fullt utrustad för att jag ska ta mig an alla dagens äventyr. Insteget är lågt och det är enkelt för mig att ta mig på sadeln. Känslan jag slogs av var att jag satt oerhört bra på den vilket gjorde valet självklart. Jag köpte en cykel i Norrköping hos Jannes Cykel och deras service och expertis var fantastiskt bra. Jag är väldigt nöjd med köpet och ser fram emot att få cykla till jobb, skola och vänner.