Jag har bott i Jönköping hela mitt liv och älskar min stad. Aldrig har jag velat flytta här ifrån, allting finns liksom. Inte bara i materiell form när det gäller mitt fina hus, min hemelektronik, mina vinylskivor och mitt modesta kök. Min familj har också alltid funnits där vid min sida. Det är saker jag aldrig vill ta för givet, och det har fått mig att bli kvar i Sveriges Jerusalem genom alla år.

Köksinredning i världsklass – min vardag

Att jag också fått arbeta som kock hela mitt liv på en arbetsplats jag verkligen trivs på har gjort det omöjligt. Ni vet ju alla att jag blev befordrad till kökschef förra året. Att arbeta i en så pass högklassig restaurant har också sina utmaningar, då jag är van vid köksinredning i världsklass. Att då komma hem till huset och dra ihop en liten tagliatelle med rödlök och parmesan har inte varit lika njutbart, då mitt kök håller bristande klass.

Jag åkte runt överallt och kollade på kök, jag pratade med mina kollegor och sökte mycket på internet. Detta avgrundshål till internet, där svar till alla livets frågor enligt uppgift ska finnas. Alla mina vänner hajpar upp the worldwide web som det heter gång på gång, men jag har aldrig riktigt förstått varför. Månne kan det bero på att jag är en något analog människa. Jag har svårt för det digitala och lever ganska avskärmat. Streama musik är till exempel något jag aldrig skulle kunna tänka mig att göra, det känns så orent.

Vinylskivorna vittnar om mitt förakt mot samtiden

Jag fick ärva min pappas vinylsamling när jag var liten och har sedan dess aldrig slutat lyssna. Idag har jag en av regionens allra största skivsamlingar med allt från Dire Straits till Kikki Danielsson i repertoaren. Jag skulle säga att det är världens mest eminenta samling, om du frågar mig. När jag varit och sökt på köksinredning Jönköping i ett ändlöst antal timmar gick jag ner, satte mig i salongen och vevade igång Journeys gamla dänga Don’t Stop Believing. Det var lite som att sången talade direkt till mig, då jag insåg att jag inte bara kan ge upp. Köksinredning är ett måste för mig som kock, och jag kan inte ge mig så enkelt.

Det gjorde jag inte heller när jag sprang Blodomloppet förra året på lite mindre än två timmar, en i sammanhanget väldigt svag tid – men jag gav inte upp. Jag gick hela rundan – utan att stanna. Den upplevelsen har stärkt mig väldigt mycket och jag ser mig som en väldigt målmedveten individ idag.

Mina drömmars köksinredning fanns i Jönköping

Tillbaka till storyn. Efter ett tag hittade jag till slut den nya köksinredningen jag var ute efter, hos HTH i Jönköping. Inte var det tack vare sökmotorerna – utan tack vare ett helt vanligt analogt reklamblad som damp ner i brevlådan. Jag hade precis lyssnat färdigt på Roger Pontares senaste platta, när det rasslade till i brevlådan. Döm av min förvåning när mitt drömkök uppdagades – DÄR VAR DET.

Jag väntade inte med att agera – utan hoppade direkt in i min gamla Opel Kadett. Destinationen var solklar – jag skulle till HTH. Den förkortningen påminner lite om HLK – den skolan jag gick på. Nåväl – väl där fick jag äntligen köpa ny köksinredning i Jönköping. Fattar ni eller? Det här var det största jag varit med om i mannaminne, och jag fullkomligt ryser när jag tänker tillbaka på den stunden när kortet drogs i terminalen, babsmaskinen som det kallades mer förr. Idag använder vi allt oftare swish, jag är så trött på det – ja, på hela den digitala omställningen i samhället.

Jag vill stå i mitt kök, koka lite mandarinklyftor och lyssna på mina LP-skivor. Det har jag gjort hela mitt liv – och jag slutar inte idag eller någon annan dag. Som James Bonds nya rulle heter ”No Time To Die”. Lite så känner jag. Tack och lov har jag ny köksinredning, nya köksluckor och massa annat att njuta av efter mitt senaste inköp. Det känns helt otroligt – HELT OTROLIGT. Jag vrålar nästan ut det och vill bara proklamera hur nöjd jag är med mitt nya kök. Utrustningen, luckorna, golvet, maskinerna, vattenkranen – allt är helt fantastiskt.

Nu ska jag dra igång en gammal platta och njuta av livet. Tack för att ni läst! Ha det gott alla!