Ska lilla jag köpa lägenhet i Göteborg? Ja, jag blev nog lika förvånad som ni när den tanken slog mig. Jag har alltid sagt att vi växer fast om vi förblir stilla. Det kan vara på ett jobb, i en relation eller i en stad – eller vad som helst. Nu har det blivit dags för mig att rycka ur rötterna och plantera mig någon annanstans, innan det är för sent. Göteborg, vi ses snart. 

Jag har alltid föredragit Göteborg före Stockholm. Det är något med den sköna, något avspända attityden människorna där har. Staden lever ständigt och ramas in av vackra vatten och doft av salt. Som liten flicka åkte jag till Liseberg varje år och kanske var det redan där kärleken började blomstra för denna stad. Det var en bit att åka för familjen, och jag minns hur jag redan då försökte få pappa att börja kolla på lägenheter i Göteborg. Tänk om vi kunde bo tvärsöver motorvägen med utsikt över Liseberg. Det var min dröm – och nu kan den bli sann.

Företaget jag jobbar på har kontor i Göteborg sedan några år tillbaka. Häromdagen gick jag in till chefen för att se om möjligheten fanns att byta placeringsort. Sällan har Emma (jag) varit så nervös, tänk om de sa nej. Då hade jag kanske bränt broarna med företaget jag varit så länge på. Innan jag gick in hade jag stått på toaletten och övat framför spegeln. Vartenda ord var inövat, och jag hade till och med planerat att röra händerna på ett visst sätt. 

Jag gick in till Peter och resten är historia – det gick bättre än jag någonsin kunde önskat. Det visade sig att det fanns en ledig position i Göteborg, vilket också innebar en viss befordran. Min lön ökade också en del, vilket underlättade för det som nu skulle bli nästa uppdrag – att hitta boende i Göteborg. Jag har hört att det är väldigt svårt, min kompis letade i flera år innan hon hittade något. Innan dess fick hon pendla från Borås, det hade jag ingen lust med. 

Sökandet efter lägenhet i Göteborg

När jag kom hem tog fram min dator, öppnade Google och skrev in de magiska orden ”köpa lägenhet Göteborg”. Mina ögon möttes sedan av många företag och annonser. De flesta såg lite oseriösa ut och hade inte direkt det jag sökte. Sedan såg jag ett namn jag kände igen – Tosito. Under mina besök i Jönköping har jag sett detta företag och fått en bra känsla. De bygger mycket fräscha fastigheter i stan och har bra rykte. Jag gick in på deras sida och sökte genom deras lägenheter i Göteborg. 

Jag fastnade direkt för Tosito och deras nyproduktioner i Göteborg. Min nya lön skulle även underlätta för att köpa något lite finare. Tänk att både kunna bo i en bättre stad och ett bättre boende. Wow. Ska jag vara ärlig är jag nästan lite emotionell när jag skriver detta. Det ska bli så fantastiskt kul att flytta till en ny lägenhet i Göteborg. Jobbet kan nästan kvitta, bara att kunna börja om på ett nytt ställe med allt vad det innebär kommer bli så roligt.

Faktum är att jag länge har känt mig trängd och att jag inte kan vara mig själv där jag bor nu. Jag har sett hur folk i mataffären tittar snett på mig, jag vet inte varför. Kanske är det mina ambitioner på att bli influencer som sticker i ögonen. Jag tror att Göteborg kan matcha mina ambitioner, både i form av lägenheter och arbete. 

Funderar du också på att flytta till Göteborg? Här har du Emmas eminenta tips: 

Lägenheter i Göteborg – Eminenta tips från Emma:

  • Bo nära vattnet – jag är lite av ett vattendjur. Att ha närhet till vatten betyder allt för mig och nu när jag letat lägenhet i Göteborg har närhet till vattnet varit ett krav. Tänk att kunna andas havsluft och kanske till och med ta ett dopp då och då – wow! 
  • Se över parkeringsmöjligheter – Jag har innan bott i lägenheter där det nästan är omöjligt att hitta parkeringar. Det kan vara en risk med att köpa boende centralt i Göteborg. Kolla över om det ingår med parkering. Tacka mig senare. 
  • Det går inte att stava lägenhet – utan läge – Även om jag lovprisar Götet i sin helhet skiljer det sig mycket vart du bor. Alla områden passar olika individer, ta en härlig tur genom staden och se vad som passar just dig. 
  • Ha tålamod – det kan ta tid att hitta och köpa lägenhet i Göteborg. Förhasta inte och låt det rätta komma till dig. 

Själv ska jag på en visning nu om en vecka. Ser fram mot det! Och hoppas att jag hittar det jag söker. 😊