Den gången jag semestrade på Öland för några år sedan är en tid som jag aldrig kommer att glömma. För det var en sådan sommar som man aldrig glömmer bort. Solen sken under hela min semester och vattnet var svalkande.

Det måste varit den enda sommaren i mitt liv som jag faktiskt inte har något minne av att det regnade en enda gång under min semester. Vanligtvis är det annars just de veckorna som himlen öppnar sig och man inte ser solen ens på ett vykort.

Varje dag så gick jag från stugan jag hade hyrt till stranden som inte låg mer än 15 minuter bort. Det fanns ingen anledning att åka bil då större delen av gångvägen inte gick att köra på. Stranden hade nog inget namn även om lokalbefolkningen troligtvis kallar den för något. Men det fanns nästan aldrig några människor på den utom vid ett eller två tillfällen.

Det gjorde att jag egentligen hade hyrt en stuga med en privat strand. Även om det inte var så på pappret så blev det så i praktiken. Överallt annars som gick så fanns det gott om turister men inte en enda på stranden jag hittat.

Sista biten till stranden så fanns det en liten skog som skymde den. Så om man inte visste vart den fanns så skulle man aldrig hitta den. Det här var några år innan Google Maps blev så stort och nu är stranden säkert fullsmockad. En av anledningarna till att jag inte vill åka tillbaka dit.

En semester jag aldrig kommer att glömma bort eller få igen.

För som ni säkert vet så kommer man i efterhand ihåg vissa saker med ett nästan rosaskimrande sken kring minnesbilderna. Så var det den sommaren jag semestrade på Öland. Mina minnesbilder är självklart då det var några år sedan inte kompletta. Men det är trots det en semester jag nog skulle våga göra om. Att campa på Öland var en ny erfarenhet för mig.

För även om jag skulle hitta stugan igen och lyckas hyra den. Så vill jag inte utsätta mig själv för att se om mitt minne är riktigt eller ej. Tänk om man åker till samma stuga och besöker samma strand och hatar det. Att campa på Öland i ett tält gjorde jag enbart i två dagar, resterande dagar bodde jag i stugan.

För även om mitt minne är rätt så kan saker och ting förändras. Stranden kanske som sagt inte är tom längre utan fullsmockad av turister. Vattnet kanske är smutsigt och stugan jag bodde i kanske har förfallit.

Så även om tankarna ibland går till den sommaren på Öland och att jag borde göra om den nu med familj. Så slutar det alltid med att vi istället åker någon annanstans.

Skapa nya minnen

För ibland ska man låta minnen vara just minnen. Man behöver inte återuppleva samma sak om och om igen. Men jag hoppas att någon annan person fått en lika underbar semester som jag den gången jag semestrade på Öland. Att campa på Öland var fantastiskt.

För det är nog en semester som vi alla behöver ha i vårat bagage för att inte bli för besvikna. Vi kan alltid komma ihåg den där fantastiska semestern vi hade när den vi just åkt på inte lever upp till förhoppningarna. Jag hade rekommenderat alla att campa på Öland.

Jag återvänder

Min erfarenhet av att campa på Öland var fantastiskt. Jag längtar till nästa sommar då jag kan få resa dit igen. Något som jag dock måste göra är att hitta på andra grejer att göra. Jag funderar på att om man eventuellt ska dyka vid Ölands kust. Det hade varit helt fantastiskt spännande, då jag älskar att dyka och har gjort det mycket.